fbpx

Circuits

Circuits

TT Circuit Assen

Het zeer bekende motorcircuit nabij de Drentse plaats Assen dateert uit 1955. In 1984 werd het circuit ingekort en in 2006 werd de oude Noordlus verwijderd. De baan is 4555 meter lang en wordt nu ook gebruikt voor autoraces. De Ramshoek is een van de spannenste bochten op dit zeer snelle rijderscircuit. Bekende evenementen zijn o.a. de Rizla Racing Day’s, de WK Superbikes en uiteraard de TT zelf… Klik hier voor de website van het circuit.

Circuit Park Zandvoort

Even achter de kustlijn van de gelijknamige badplaats ligt Nederlands meest historische racebaan: het Circuit Park Zandvoort. Het werd gebouwd in 1948 en er werden 34 Formule 1 Grand Prix’ verreden. In 1990 werd het circuit ingekort en in 1999 werd de baan weer verlengd. Met regelmaat vinden er vele internationale races plaats zoals Masters of Formule 3, WTCC, DTM en A1GP. Ook motoren rijden er zeer frequent hun rondjes. Klik hier voor de website van het circuit.

Circuit Tacheny Mettet

Het Belgische Circuit Jules Tacheny de Mettet ligt in het zuiden van België in de buurt van Charleroi. Begin 2010 is het circuit in gebruik genomen en in 2011 was RSZ-Motorport voor het laatst op Mettet, maar dit jaar staat het circuit weer op de kalender. Het Belgische circuit is een leuk en erg spectaculair alternatief voor het TT Circuit Assen en Circuit Park Zandvoort. En is ook vooral voor de toeschouwer leuk, omdat het circuit in zijn geheel is te overzien. Klik hier voor de website van het circuit.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0