Reglement

Reglement

Reglement

Iedere deelnemer aan het Vrij Rijden verklaart door het plaatsen van zijn / haar handtekening op de Vrij Rijden Exoneratieclausule bekend te zijn met de op deze pagina beschreven Algemene Huisregels, Veiligheidsvoorschriften en Technische Voorwaarden, deze te hebben gelezen en tijdens deelname aan de Vrij Rijden evenementen volledig na te leven.

Algemene Huisregels

De deelnemer
Deelnemers aan het Vrij Rijden dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wie jonger dan 18 jaar is dient een geldige racelicentie te overleggen. Deelnemers zijn verplicht tot het ondertekenen van de Vrij Rijden Exoneratieclausule.

Passagier
Eén passagier van 18 jaar of ouder mag meerijden. Bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd. Door ondertekening van de Vrij Rijden Exoneratieclausule verklaart de deelnemer volledig verantwoordelijk te zijn voor zijn/haar passagier.

Sessiekaart
Eén sessie Vrij Rijden (netto ca. 17 minuten) kost € 30,- per stuk. Kaarten zijn uitsluitend à contant op de dag zelf verkrijgbaar. De sessiekaart dient op de linker achterzijruit bevestigd te zijn. Indien de auto defect raakt, kan de kaart worden ingeruild voor een tegoedbon.

Opstellen & Einde sessie
De vooropstelling vindt plaats in de pitsstraat. De ‘fast lane’ in de pitsstraat dient vrij te blijven. Een sessie is ten einde als de finishvlag wordt gepasseerd, inhalen is dan niet meer toegestaan. De deelnemer verlaat de baan bij de marshal met de rode vlag.

Rijgedrag
Deelnemers die gevaarlijk rijgedrag vertonen of onnodig risico nemen tijdens het inhalen of vlagsignalen negeren, worden hier door de organisatie op aangesproken. Wie geen gehoor geeft aan het advies of de waarschuwing van de organisatie, wordt van verdere deelname uitgesloten.

RSZ Vrij Rijden Licentie
Inschrijven voor deelname aan de Vrij Rijden SuperSport klasse kan alleen op vertoon van een RSZ Vrij Rijden licentie. De auto mag in de SuperSport klasse uitsluitend door de licentiehouder bestuurt worden. De licentie is strikt persoonlijk en mag niet worden overgedragen. Bij misbruik wordt de licentie ingenomen en wordt de deelnemer van het Vrij Rijden uitgesloten.

Veiligheidsvoorschriften

Helmplicht
Het dragen van gesloten veiligheidsriemen en het dragen van een helm (met gesloten bandje onder de kin!) is voor de bestuurder en de passagier verplicht. Wie geen helm bezit, kan deze bij de organisatie huren.

Raceoverall
Deelnemers die rijden met oudere of recente wedstrijdauto, dienen een brandvertragende raceoverall te dragen. Passagiers die meerijden in de SuperSport klasse dienen ook een brandvertragende raceoverall te dragen. Voor alle overige deelnemers van zelfgebouwde trackday-auto’s wordt het dragen van een brandvertragende raceoverall geadviseerd.

Vlagsignalen
De deelnemer dient de betekenis van alle vlagsignalen te kennen en deze bij vertoon op de baanposten adequaat op te volgen!

vlagsignalennl

Klik op de afbeelding om te vergroten

Auto defect
Bij technische problemen verlaat de deelnemer direct de ideale lijn en parkeert de auto op een veilige plaats naast de baan. Schakel motor en contact uit en wacht achter de vangrails op het rescueteam. Volg daarna de aanwijzingen van de bemanning van de rescueauto goed op!

Pitsstraat
Roken in de pitsstraat is verboden. Tanken van brandstof in de pitsstraat is verboden. Kinderen en honden mogen zich niet in de pitsstraat begeven. De pitsstraat maakt deel uit van de racebaan en is zeer gevaarlijk terrein. De maximum snelheid in de pitsstraat is 40 km per uur!

Technische Voorwaarden

Sleepogen
Een sleepoog moet in de auto aanwezig zijn en bij voorkeur vooraf gemonteerd te zijn. Oude of recente wedstrijdauto’s moeten wel beschikken over vooraf gemonteerde sleepogen.

Geluid
De auto mag de voor de circuits geldende geluidsnormen niet overschrijden. Maximum Zolder 95 dBa, Maximum Assen 95dB, maximum Zandvoort 92dB waarbij het daggemiddelde van 88dB de limiet bedraagt. Op Assen en Zolder is het gebruik van een transponder t.b.v. geluidmeeting verplicht. Deze zijn aan de inschrijftafel en tegen betaling van een borg verkrijgbaar.

Geluid tijdens Vrij Rijden avondsessies op Zandvoort:
Tussen 09.00 en 17.00 uur:  maximaal gemiddeld 88 dB(A) / indicatie limiet: 95 dB(A)
Tussen 17.00 en 19.00 uur:  maximaal gemiddeld 85 dB(A) / indicatie limiet: 92 dB(A)
Tussen 19.00 en 21.30 uur:  maximaal gemiddeld 80 dB(A) / indicatie limiet: 88 dB(A)

Remlichten / APK
De auto moeten over werkende remlichten beschikken. Een APK goedkeuring is niet verplicht.

Rolkooi
Voor auto’s met een rolkooi geldt de volgende verplichting: ter hoogte van het hoofd van de bestuurder en passagier dient de buis van de rolkooi voorzien te zijn van een beschermende foamlaag.

Losse voorwerpen
Er mogen zich in de auto geen losse voorwerpen bevinden, zoals bijvoorbeeld extra wielen, onderdelen, gereedschap, brandblusser, tassen, blikjes, helmen, etc.

Kalender Vrij Rijden

 • za
  13
  Jan
  2018

  Vrij Rijden Zandvoort

  13:00 - 17:00Circuit Zandvoort
 • za
  10
  Feb
  2018

  Vrij Rijden Zandvoort

  09:00 - 17:00Circuit Zandvoort
 • za
  24
  Feb
  2018

  Vrij Rijden Assen

  12:00 - 16:00TT Circuit Assen
 • za
  10
  Mrt
  2018

  Vrij Rijden Zandvoort

  09:00 - 17:00Circuit Zandvoort
 • za
  17
  Mrt
  2018

  Vrij Rijden Zolder

  11:00 - 15:00Circuit Zolder

Twitter

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van alles rond het Vrij Rijden!


 • LOW BUDGET TRACK DAYS
 • KLASSE VOOR LICENTIEHOUDERS
 • OOK VOOR LUXEAUTO'S & KLASSIEKERS
 • OPTIONEEL MET RSZ INSTRUCTEUR
 • 60 JAAR KNAF ERKENDE RACESCHOOL
 • CIRCUIT INCENTIVES VOOR BEDRIJVEN
 • HIGH END RACE- & DRIFTCURSUS
 • VRIJ RIJDEN TRACK DAYS

Vrij Rijden.nl
Emmaplein 139
5211 VZ 's-Hertogenbosch

E-mail info@vrijrijden.nl

Rabobank NL 27 RABO 0167926454
BTW nr. NL 8119.56.817.B01
KvK nr. 34078110