fbpx

KORTE BERICHTEN & TIPS, DEEL 16…

NEGEREN GELE VLAG: CODE 60
De gele vlag! Ongetwijfeld heb je hem weleens gezien. Vaak zie je na die gele vlag dan een incident die deze vlag veroorzaakt. In veel gevallen valt het incident mee en kan het probleem verholpen worden door onze mannen van de Rescue. Om die mannen veilig hun werk te laten doen “dekken we ze af” met een gele vlag. De bedoeling is dat alle rijders RESPECT tonen voor deze vlag en dus de snelheid eruit halen en NIET meer inhalen. Als iedereen dit netjes doen kunnen we de baan weer snel vrijgeven. Mochten we zien dat de gele vlag niet gerespecteerd wordt, dan zijn wij genoodzaakt CODE 60 te gebruiken. Dat willen wij liever niet, maar soms is dat de enige manier om respect voor de vlaggen en onze Marshalls af te dwingen.

SPORT & SUPERSPORT COMBI
De wintermaanden komen eraan en in deze maanden staan de meeste raceauto’s op stal en dus worden de SPORT en SUPERSPORT klasse t/m februari 2019 weer gecombineerd. Op het tijdschema zie je dan vaak staan Sport M en Sport F, die M staat voor Medium en de F voor Fast. Dat betekend dat er voor de Sport rijders wat meer rijtijd is. Ben je nog niet zo ervaren kies dan voor Medium en ben je al wat meer ervaren dan kun je kiezen voor Fast of je kunt natuurlijk ook lekker beide rijden!

RACEKLEDING
Nog (te) vaak zien wij coureurs voorbijkomen die in de raceauto zitten met vrijetijdskleding aan. Let op een raceoverall is verplicht! In een raceauto is alle isolatie eruit en zit de brandstoftank vaak in de auto. Allemaal redenen om jezelf goed te beschermen en dus brandwerende kleding aan te trekken.

KOUDE BANDEN, WAT NU?
In de winter is het asfalt koud en dus is er minder grip. Zorg er daarom voor dat je niet meteen op die koude banden op racesnelheid de baan op rijdt. Warm je banden in ieder geval een ronde goed op. Verhoog ook eventueel je bandenspanning. Omdat je banden minder warm worden zal je bandenspanning minder toenemen dan bij wat warmer weer. Het belangrijkste advies, doe het de eerste paar ronde wat rustiger aan.

LESAUTO’S
Je zal ze wel eens gezien hebben: LES auto’s op de racebaan met een grote gele L op de achterruit. Dit betekent dat deze auto onder begeleiding van een instructeur rijdt en dat de bestuurder van de auto waarschijnlijk onervaren is. Haal dus pas in als je zeker weet dat de bestuurder of instructeur je gezien heeft en verwacht dus niet dat de auto een perfecte ideale lijn zal rijden, maar best een onverwachtse dingen kan doen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0