fbpx

Klasse indeling

Toer klasse

Sport klasse

Supersport klasse

BMW klasse

Klassieke klasse

Respect voor elkaar

Toer klasse

De auto: Deze klasse is puur bedoeld voor straatauto’s. Zoals een luxe gezinsauto, sportauto, cabrio, SUV, auto’s die getuned, gestyled of gepimped zijn maar ook youngtimers zijn welkom. De auto mag in ieder geval geen rolkooi hebben.

De rijder:
kan een circuitverkenner zijn of juist een medium ervaren trackday-gebruiker. Wie voor het eerst komt adviseren wij de begeleiding van een RSZ instructeur. Inhalen is toegestaan!

Sport klasse

Meestal in de wintermaanden kan de Sport worden opgedeeld in Sport en Sport Plus. De Sport Plus is de ‘snellere’ versie van de Sport.

De auto: Hier rijden auto’s met rolkooi, zoals cursusauto’s, trackday auto’s of Westfield, Caterham’s en Donkervoort-achtige auto’s. Maar ook standaard straatauto’s zonder rolkooi mogen gewoon in deze klasse meerijden.

De rijder:
kan een circuitverkenner zijn of juist een zeer ervaren trackday-gebruiker. Kortom: je mag inhalen en kunt ingehaald worden.

Licentiehouders klasse

Vroeger heette deze klasse de Supersport en een tijdje was het gecombineerd Licentiehouders/Supersport. Met ingang van 2021 heet de klassen eenvoudig Licentiehouders.

De auto: Deelname met auto’s uit de SPORT klasse en een beetje meer! Dikke toerwagens, (oude) raceauto’s en GT’s geven hier het tempo aan. Maar ook snelle straatauto’s (Porsche, Ferrari, etc.) zonder rolkooi komen hier goed tot hun recht!

De rijder:
Beschikt over een RSZ Vrij Rijden licentie – deze is sinds september 2014 verplicht – of een geldige racelicentie van de KNAF of buitenlandse organisatie.

Klassieke klasse

De auto: uitsluitend unieke en in concoursstaat verkerende exemplaren mogen in onze klassieke klasse de baan op. Sessiekaarten aankopen kan alleen op het circuit en op vertoon van een Vrij Rijden Klassieker pasje. Aanvragen van dit pasje: stuur je foto met gegevens van de auto naar info@vrijrijden.nl en je hoort of jouw auto wordt toegelaten.

De rijders: zijn uitsluitend gelijk gestemde deelnemers met een bijzonder hoge mate van respect voor elkaars waardevolle materiaal!

Kalender

Evenement details:

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0