fbpx

Klasse indeling

Toer klasse

Sport klasse

Supersport klasse

BMW klasse

Klassieke klasse

Respect voor elkaar

Toer klasse

De auto: Deze klasse is puur bedoeld voor straatauto’s. Zoals een luxe gezinsauto, sportauto, cabrio, SUV, auto’s die getuned, gestyled of gepimped zijn maar ook youngtimers zijn welkom. De auto mag in ieder geval geen rolkooi hebben.

De rijder:
kan een circuitverkenner zijn of juist een medium ervaren trackday-gebruiker. Wie voor het eerst komt adviseren wij de begeleiding van een RSZ instructeur.

Sport klasse

De auto: Hier rijden auto’s met rolkooi, zoals cursusauto’s, eigenbouw trackday auto’s of Westfield, Caterham’s en Donkervoort-achtige auto’s. Maar ook standaard straatauto’s zonder rolkooi mogen gewoon in deze klasse meerijden.

De rijder:
kan een circuitverkenner zijn of juist een zeer ervaren trackday-gebruiker. Kortom: je mag inhalen en kunt ingehaald worden.

Supersport klasse

De auto: Deelname met auto’s uit de SPORT klasse en een beetje meer! Dikke toerwagens, (oude) raceauto’s en GT’s geven hier het tempo aan. Maar ook snelle straatauto’s (Porsche, Ferrari, etc.) zonder rolkooi komen hier goed tot hun recht!

De rijder:
 Beschikt over een RSZ Vrij Rijden supersport-licentie, deze is verplicht sinds 17 september 2014 of een geldig KNAF Racelicentie.

BMW klasse

De auto: Is van het merk BMW en kan een standaard straatversie of een wedstrijdversie zijn en alles daar tussenin.

De rijder:
Bij voorkeur een ervaren trackday gebruiker. Wie voor het eerst komt en met een standaard straatversie adviseren wij in de TOER klasse te beginnen en dan bij voorkeur met begeleiding van een RSZ instructeur.

Klassieke klasse

De auto: uitsluitend unieke en in concoursstaat verkerende exemplaren mogen in onze klassieke klasse de baan op. Sessiekaarten aankopen kan alleen op het circuit en op vertoon van een Vrij Rijden Klassieker pasje. Aanvragen van dit pasje: stuur je foto met gegevens van de auto naar info@vrijrijden.nl en je hoort of jouw auto wordt toegelaten.

De rijders: zijn uitsluitend gelijk gestemde deelnemers met een bijzonder hoge mate van respect voor elkaars waardevolle materiaal!

Kalender

 • zo
  01
  dec
  2019

  Vrij Rijden

  10:00 - 18:00Zolder
 • za
  14
  dec
  2019

  Vrij Rijden

  12:30 - 16:30Meppen
 • za
  08
  feb
  2020

  Vrij Rijden

  09:00 - 17:00Assen
 • za
  29
  feb
  2020

  Vrij Rijden

  09:00 - 17:00Zandvoort
 • vr
  13
  mrt
  2020

  Vrij Rijden

  09:00 - 17:00Zandvoort